New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

mahalla events

The Earth is looking itself through me

Location: KOLİ Art Space

16.09.2021 – 10.10.2021

Exhibition: "The Earth is looking itself through me"

“The Earth is looking itself through me”, an excerpt from Clarice Lispector's book, “The Stream of Life”, was the inspiration for the title of the exhibition.

Özge Horasan's relationship with nature is an open game that is linked to encounters through causality and connections. Her working discipline, that is aimed at recognizing and researching matter internally, not externally, carries a modern mystical understanding to the space it transforms. The first thing that stands out in Horasan's works is that she accepts the existential dynamics modestly and brings fluid contexts.

(Tuba Kocakaya)

Özge Horasan is a Turkish artist. With the contribution of her biology education, she progressed in natural dyeing in a short time and created her own techniques and recipes.

In 2014, she gathered her works under the name of sat-su-ma and established her brand that produces products using only natural materials and dyes. She has been continuing her works in her studio in Datça, Muğla, since 2017. Özge, who uses only natural materials in her practice, works especially with plants, plant fibers and earth.

Lokasyon: KOLİ Art Space

16.09.2021 – 10.10.2021

Sergi: "Dünya kendisine benim içimden bakıyor"

Clarice Lispector “Yaşam Suyu” kitabından bir alıntı serginin isim ilhamı.
Özge Horasan’ın doğa ile ilişkisi nedensellik ve bağlantılar üzerinden ucu karşılaşmalara bağlanan açık bir oyun.
Ne bir temsil ne de bir şey. Aracı dişil bir dil, feyyaz bir coşkunluk.
Maddeyi dıştan değil içten tanımaya ve araştırmaya yönelik çalışma disiplini dönüştürdüğü alana modern mistik bir anlayışı taşır.

Horasan’ın üretimlerinde ilk göze çarpan var oluşsal dinamikleri mütevazi ve olma haliyle kabul edip akışkan bağlamlar kazandırmasıdır.

Uygulama pratiği “doğurgan” olduğu kadar, üretici ve yaratıcı bir yön taşır.
Bu bağlamda anlamlaştırma serüveni bitmeyen bir erteleme ve farklılaşma oyunudur.
Anlam eylemin ta kendisi, ancak süreciyle doğacak yaşamın ta kendisi oluverir.

(Tuba Kocakaya)

Özge Horasan Türk sanatçıdır. Biyoloji eğitiminin de katkısıyla kısa sürede doğal boyama konusunda ilerleyerek kendi tekniklerini ve tariflerini oluşturmuştur.

2014 yılında çalışmalarını sat-su-ma adı altında toplayarak sadece doğal malzemeler ve boyalar kullanarak ürünler üreten markasını kurdu. Çalışmalarına 2017 yılından bu yana Muğla Datça'daki atölyesinde devam etmektedir. Uygulamasında sadece doğal malzemeler kullanan Özge, özellikle bitkiler, bitki lifleri ve toprak ile çalışmaktadır.


Related Posts