New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

mahalla events

Antibody

Location: Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, İskele Sk. 43, Kadiköy

08.09. - 22.09.2021

daily 3:30 - 8:00 pm

Video Installation: “Antibody”, İnstallation "Suitable Citizens"

The Video Installation “Antibody” by Raphael Vella used hundreds of drawings to tell a brief tale mixing historical and contemporary narratives, medicine and politics. A contagious disease breaks out on a small island, spreading an alien virus and fear amongst its inhabitants. While scientific progress and public health guidelines would appear to be the obvious approach to the emergency, the islands’ inhabitants find a different way of neutralising the infectious intruder.

Raphael Vella is an artist, educator and curator based in Malta. He has published numerous articles and catalogue essays about contemporary art, culture and education. He initiated many artistic projects, educational ventures and international exchanges that have helped to transform the cultural scene in Malta.

This installation was partly created within the Suitable Citizens project initiated by Raphael Vella in Malta. It brought together a group of African migrants, local artists and educators to produce various artefacts. While the project was not intended to find some definition of suitable citizenship, the outcome of the workshops respond directly or indirectly to experiences related to inclusion, labour and personal dreams.

Yer : Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, İskele Sk. 43

08.09.2021 - 22.09.2021

3.30 pm - 8:00 pm

Video Yerleştirmesi “Antikor”, Kurulum “Uygun Vatandaşlar

Raphael Vella'nın Video Enstalasyonu “Antikor”, tarihi ve çağdaş anlatıları, tıp bilimini ve siyaseti karıştıran kısa bir hikaye anlatmak için yüzlerce çizim kullanıyor. Küçük bir adada bulaşıcı bir hastalık patlak verir ve sakinleri arasında yabancı bir virüs ve korku yayar. Bilimsel ilerleme ve halk sağlığı yönergeleri, acil duruma açık bir yaklaşım gibi görünse de, ada sakinleri bulaşıcı davetsiz misafirleri etkisiz hale getirmenin farklı bir yolunu bulur.

Raphael Vella, Malta'da yaşayan bir sanatçı, eğitimci ve küratördür. Çağdaş sanat, kültür ve eğitim hakkında çok sayıda makale ve katalog makalesi yayınladı. Malta'daki kültürel ortamın dönüştürülmesine yardımcı olan birçok sanatsal proje, eğitim girişimi ve uluslararası değişim projesi başlattı.

Bu kurulum kısmen Rafael Vella tarafından Malta'da başlatılan “Uygun Vatandaşlar” projesinin bir parçası olarak oluşturuldu. Çeşitli eserler yaratmak için bir grup Afrikalı göçmen, yerel sanatçı ve eğitimciyi bir araya getirdi. Proje uygun bir vatandaşlık tanımı bulmayı amaçlamasa da, çalıştayların sonuçları doğrudan veya dolaylı olarak dahil olma, iş ve kişisel hayallerle ilgili deneyimleri yansıtıyor.

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 870621.


 


Related Posts