New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

mahalla events

“What time is it?” / “Saat Kaç?”

Location: Kurtuluş Greek School

10.09.2022, 7:00 pm

Gülce Özen Gürkan

Concert

for voice, small percussions, body, pre-recorded material, audience and space

During the pandemic, the restrictions and the bannes on the music industry caused 102 musicians to commit suicide.
Pandemic restrictions are lifted now. Except one: The one on music and musicians. First, music after 12 a.m. was banned. Now, the ban is revised as after 1 a.m. These are the very hours that many musicians all over the world who don't have any insurance and make a living from the money they earn on the stage, are on the stage, except the ones in Turkey. There are concerts banned. There are musicians banned. There are music festivals banned. Gülce Özen Gürkan will put on a performance focused on the music, musician and festival prohibitions in Turkey and their consequences.

Gülce Özen Gürkan

A composer, performance designer and voice performer who lives in Istanbul. She works on New Music, text-sound-art, sound poetry and electroacoustic music. Her music was included in several albums and performed at festivals and concerts. She is working on her doctorate dissertation on music and subjectivities. Human and non-human animal rights activist. She researches uncompromising interactions between music and politics via her writings and music.

Location: Kurtuluş Greek School

10.09.2022, 7:00 pm

Gülce Özen Gürkan

Concert

Ses, küçük perküsyonlar, beden, kaydedilmiş materyal, dinleyici ve mekân için

Pandemi sırasında müzik sektörüne getirilen kısıtlama ve yasaklar, Türkiye’de 102 müzisyenin intihar etmesine yol açtı. Pandemi yasakları kalktı. Bir tanesi hariç: Müziğe ve müzisyene getirilenler. Önce saat 12’den sonra müzik yasaklandı. Şimdi ise, 1’den sonra yasak. Dünya üzerinde birçok müzisyenin, sigortası olmayan, sahneden kazandığı parayla geçinen müzisyenlerin sahne aldığı saatlerde. Konserler yasaklanıyor. Müzisyenler yasaklanıyor. Festivaller yasaklanıyor. Gülce Özen Gürkan, Türkiye’de müzik, müzisyen ve festival yasaklarını ve bu yasakların sonuçlarını konu edinen bir müzik performansı sergileyecek.

Gülce Özen Gürkan

İstanbul’da yaşayan bir besteci, performans tasarımcısı ve ses performansçısı. Yeni Müzik, text-sound-art, ses şiiri ve elektroakustik müzik üzerine çalışıyor. Müzikleri çeşitli albümlerde yer aldı, festival ve konserlerde sahnelendi. Müzikte öznellikler üzerine doktora tezini yazıyor. İnsan ve insan harici hayvan hakları aktivisti. Müzikle politikanın tavizsiz alaşımlarını yazıları ve müzikleriye araştırıyor.


 


Related Posts