New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)

mahalla events

Mobius Art Tour

Yeldeğirmeni in Kadıköy, Istanbul

17.09.2021

3:00 pm, Meeting Point: Yeldeğirmeni Art Center, Iskele Sk.43

Walk: “Mobius Art Tour”

The Istanbul based Curator, Tuba Kocakaya, conducted an Art Walk in Yeldeğirmeni, a vibrant neighborhood in Istanbul’s Kadıköy district. With its unique and multicultural structure, it is one of the places like a miniature model of Istanbul. The route shaped by the stories and production styles of the artists and tradesmen in the neighborhood turned into an experience that encompassed the audience.

Giant murals, thematic bookstores, artist workshops, local design shops and artisans were part of a route prepared to provide a comprehensive adventure that includes the exhibition areas. During the tour, Tuba Kocakaya visited six different points in Yeldeğirmeni.

 

Tuba Kocakaya is the art director of Apollo, a multi-disciplinary design studio established in Istanbul in 2011, which carries out and develops ideas on architecture and digital solutions at every scale. Between 2013 and 2021 she was Art Director of Mamut Art project. In May 2021 she co-curated the exhibition "Apartman 52-Home of the ultimate Flaneur." She cooperates with independent artists, collectives and production groups in Istanbul.

Art venues:

Gizem Özçelik, Heykel atölyesi

Yağmur Çalış

KOLİ Art Space

Blacklagar, Street Art

Cansu Akdeniz (Kukla)

Yeldeğirmeni, Kadıköy, İstanbul

17.09.2021,

15:00, Buluşma yeri: Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, İskele Sk.43

Yürüyüş: “Mobius Sanat Turu” 

İstanbul merkezli Küratör Tuba Kocakaya, İstanbul'un Kadıköy semtindeki hareketli bir mahalle ve eşsiz, çok kültürlü yapısı ile İstanbul'un minyatür maketi olarak adlandırılabilecek yerlerden biri olan Yeldeğirmeni'nde bir Sanat Yürüyüşü gerçekleştirecek. Sanatçılar ve esnaflarla mahalledeki hikayelerin ve üretim tarzının şekillendirdiği rota, izleyiciyi de içine alan bir deneyime dönüşecek.

Sergi alanlarını içeren bu kapsamlı macerada dev duvar resimleri, tematik kitapçılar, sanatçı atölyeleri, yerel tasarım dükkânları, zanaatkarlar ve izleyiciler hazırlanan harita ile izleyicilere sunuluyor. Tur boyunca Yeldeğirmeni'nde 16 farklı nokta ziyaret edilecek.

Tuba Kocakaya,

2011 yılında İstanbul’da kurulan, mimarlık ve dijital çözümler üzerine her ölçekte fikir oluşturan ve geliştiren multi-disipliner bir tasarım stüdyosu olan Apollo'nun sanat yönetmenliğini yürütmektedir. 2013-2021 arası Mamut art project'in sanat direktörlüğü yaptı. Mayıs 2021'de Apartman 52-Home of the Ultimate Flaneur sergisinin eş küratörlüğünü üstlendi. Kendisi ayrıca, İstanbul'da bağımsız sanatçılar, kolektifler ve prodüksiyon gruplarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Gizem Özçelik, Heykel atölyesi

Yağmur Çalış

KOLİ Art Space

Blacklagar, Street Art

Cansu Akdeniz (Kukla)


Related Posts